Jouw ontdekkingsreis

Op zoek naar JoorWee

JoorWee staat voor ‘your way’, wat letterlijk ‘jouw manier’, maar ook ‘jouw weg’ betekent. Als naam voor mijn filosofische gesprekspraktijk, staat het voor jouw waarden, jouw manier van zijn, jouw werkelijkheid (tat tvam asi).

.

Je gaat dus op zoek naar JoorWee met als resultaat dat je een waardevoller en zorgelozer leven gaat lijden… dat je gelukkiger wordt! Door de cursus te volgen, door filosofische gesprekken, of door een combinatie daarvan.

.

Maar in ieder geval ga je op zoek naar de onbewuste aangeleerde waarden die jouw problemen en zorgen veroorzaken. Naar wat jij onbewust belangrijk maakt, naar waar jij eigenlijk in gelooft. Naar de oorzaak van jouw zorgen en het gevoel niet gelukkig te zijn. En natuurlijk gaan op zoek naar de waarden die jij wél zelf intrinsiek ervaart, die jou motiveren, bezielen en gelukkig maken. Naar wie jij bent.

Hierbij laten we ons inspireren door de inzichten van een grote diversiteit aan filosofen, psychologen en natuurkundigen waaronder Longchenpa, Richard Rorty, Jean-Paul Sartre, Sigmund Freud, Albert Einstein, Erwin Schrödinger, Daniel Dennet, Victor Lamme, Eric Berne, Carl Rogers, Hartmut Rosa, Mihaly Csikszentmihalyi, Lao Zi, Aaron James, en vele anderen.

Afhankelijk van jouw behoeften kunnen we de ontdekkingsreis uit mijn boek vanaf het begin volgen, en respectievelijk onderzoeken;

  • wat waarheid is,
  • wat de aard van onze werkelijkheid is,
  • of we een vrije wil hebben,
  • wat de zin van het bestaan is,
  • hoe geluk ontstaat,
  • wat jouw belemmerende overtuigingen zijn,
  • wat jij intrinsiek als waardevol ervaart, en
  • hoe het is om JoorWee te leven

.Maar als je ‘alleen maar’ gelukkiger wilt worden, kunnen we ons ook alleen in de laatste vier onderwerpen verdiepen.

De reis is opgedeeld in trajecten en ieder traject bestaat uit meerdere hoofdstukken. Aan het begin van een hoofdstuk krijg je de bijbehorende tekst uit het boek toegestuurd, samen met vragen, stellingen en oefeningen die jou bewust maken en je ertoe aanzetten om zelf over het onderwerp te reflecteren, je mening te vormen, etc. En iedere reis eindigt met een fotografisch kunstwerk dat jouw intrinsieke waarden uitbeeld (de JoorWee collage), en wat zo mooi en zo eigen is dat je het voor de rest van je leven op een mooi plekje in je huis zult hangen en wat op die manier voor altijd jouw kompas zal zijn voor jouw gelukkige leven.

De reis duurt zo lang als je hem zelf maakt; afhankelijk van welke trajecten je wilt volgen en hoe snel je een traject aflegt.

.

Wat kost dat ?gesprek kader

De cursus kost 80,- per traject. Wanneer je alle trajecten volgt, kost de hele cursus 560,-

Filosofische gesprekken (online of fysiek) kosten 75,- per uur, en vinden in overleg plaats op een locatie naar wens; in een rustig café, ergens (wandelend) in de natuur, of in het Coachhuis in Zoetermeer.